Toilet Training....


Safiyya dah 2 tahun lebih..tapi masih tak pandai nk p ke tandas, cakap nk be*** atau nak Ke***** pun tak...huhuhu...camna nk buat ni...mak dah membebel :" ha tu la tak nk ajar anak tu dari kecil..dah besar ni susah la...bla bla bla...hah Rifqi ni ajar dari kecil ni...bla bla bla.... dah nampak rifqi tu nk be*** bawak trus ke toilet...bla bla bla.."

Terasa ceteknya ilmu sebagai seorang ibu ni.... sedar tak sedar je anak dah besar...

La ni mmg tengah berusaha ajar Safiyya p toilet..walaupun dia tak nk be*** bawak jugak, tak kira la lama tunggu pun...harap lama2 dia pandai la...klau time mandi pun suruh dia ke***** juga.....nk tak nk suruh jgk dia bertin**** jugak biar dia biasa kn diri....

Ponty training???? mmm tgh fikir2 la ni berbaloi tk beli...nk ke safiyya ni...klau baru2 beli for sure safiyya ni akan teruja...tapi tah la...next week time abah Safiyya blik sini baru berbincang perlu or tak perlu.....


2 comments:

  1. slm...
    ank sy yg sulung tu sy strt ms 2thn 5buln xpakai diapers... lmbt juga kan... dlm ms 4 buln da diapers-free, siangmlm. tp dlm ms tu bnyk gak ter... sana sini... kena sbr je la...

    ReplyDelete
  2. ai anak saya baru setahun 8 bulan..tapi skrg dh ajar sikit nak poo poo kat toilet..n setakat nie kalu dier nk poo poo dier akan bgtau saya...tapi di taska saya tak pasti la..tapi kalu di rumah...anak saya akan poo poo kat dlm toilet duduk tu..saya belikan dier cover toilet utk si kecil tu..n utk buang air kecil tu..time mandi saya ajar dier buang ler...cuma tak berani lagi tak pakai diapers kan..still pakai lagi..cuma save sikit la...

    ReplyDelete