mengerikan....


baru baca paper Sinar harian pasal pisang goreng plastik....mungkin ramai yg dah tahu pasal ni dan klau cari kat google pun dah berlambak cerita pasal ni....huhuhu...memang mengerikan bagi saya la ya la ade ke patut bagi pelanggan makan benda yg tak menyihatkan....tak berkat la rezeki peniaga yg guna cara cam ni....

Masa duk kat kl dulu mmg rajin beli pisang goreng kat gerai yg jual pisang goreng ni..tapi tk tau la pulak org tu ltk plastik ke idak...nampak dari rupa nye mcm peniaga yg jujur jer..tah la nk nilai org bukan bleh sekadar tgk pada rupa jer....

klau kt sini bukan jd kebiasaan org kampung lagi nk mkn pisang goreng p beli kat kedai..so slamat la skit klau rs teringin makan pisang goreng ..goreng jer sendiri..tapi klau blik kg suami..mmg slalu beli pisang goreng yer la felda dh macam kwsn perumahan..market dan permintaan tuk pisang goreng tu ade so peniaga pisang goreng tu byk la..harap kat situ blum ade la yg buat perangai jual pisang goreng plastik ni...mintak dijauhkan....

sanggup ke kita nk makan pisang yg digoreng dengan menggunakan minyak yg dah bercampur ngan cairan dari plastik???? tak sanggup!!!!! dari apa yg saya baca, peniaga akan mencairkan plastik bekas minyak tadi tak pun bekas air mineral atau penyedut air dalam minyak panas sehingga sebati sebelum meletakkan pisang ke dalam minyak berkenaan. gila!!! mmg gila la!!!!

tuk sape2 yg nk tahu pasal pisang goreng plastik ni google jer cari sendiri, klau tk caya tak pun p ke Sinar Harian online (klik kat sini )..

so lepas ni perhati2 kan la peniaga pisang goreng kat tempat anda...mana la tahu diaorang jual pisang goreng plastik..sape yg naya kite jugak..gara2 nk mkn pisang goreng yg ranggup last2 kita yg tanggung side effect nyer..peniaga tu yg untung, duit masuk sokmo....tp mkn rezeki haram la....




No comments:

Post a Comment