Kesian my hubby....


dah hampir seminggu my hubby berpuasa sebagai orang "bujang"...sayu jer dengar setiap kali call tanya berbuka ngan apa mesti juadah yg sempoi jer..adat la orang "bujang" ..

selepas 3 tahun berpuasa bersama2..tahun ni plak dek kerana berjauhan terpaksa la berpuasa tanpa my hubby kat sebelah..teringat masa duk kat sentul dulu, waktu berbuka puasa berdua...

Tahun ni awal puasa dan akhir puasa jer la dapat berbuka dan bersahur ngan hubby...tak pa la nak buat camna dah terpaksa...InsyaAllah tahun depan dapat la kembali berpuasa bersama lagi....

Dulu klau malas nak masak ade masa minta hubby beli jer lauk kat bazar ramadhan,,tapi klau tiba time rajin tu siap buat kuih lagi..walau sibuk ngan safiyya tapi masih sempat nak buat persiapan berbuka...nasib baik la Safiyya masa tu tak meragam time mama sibuk nak masak..tapi klau Rifqi ni tah la rasanya tak menang tangan gak mama ade terkejar2 nak masak plus rasanya tak tenteram la nak masak klau Rifqi asyik meraung jer tak nak duduk main ngan kakak.....

Tahun lepas Hubby rajin minta masakkan mee goreng tuk berbuka, klau bab lauk plak tanya jer my hubby nak makan apa mesti permintaannya ayam masak merah tak pun ayam masak kunyit, tom yam campur or udang masak sambal...klau kuih ni plak disebabkan mama ni tak pandai nak buat kuih so, ade masa just buat kuah cendol dan agar2 lumut jer...hihihi

hmmm...rindu nya saat tu......
o O O Tata Jumpa di entry yg lain....!
o ___ _ _
TS__[O] |___| _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_
{======|_|"""""|_|"""""|_|"""""|_|"""""|_|""""|_|""""|_|""""|
./o--000'"`-0-0-'"`-0-0-'"`-0-0-'`-0-0-'"`-0-0-'"`-0-0-'`-0-0-'"
,.+""-., ,.-""+.,
,.+""-.,_,.-""+.,


2 comments:

  1. sob..sob..sob..ku pun dh 3 thn posa tanpa hubby di sisi sbb ku wiken-wifey..uwaaa..!! mmg sedey gaks..tp, lame2 dh biase..huhu..sabaq nooo..

    ReplyDelete
  2. en hubby kat mana? kerja @ study?

    e-car pun sama yer.. xper ibu2 yg tabah, anak2 juga pasti dengar kata belaka..

    ReplyDelete