Salam Lebaran ke-6


Hari ni dah pun Syawal yg ke 6....esok my hubby dah nak balik semula ke maktab...back to normal la semula..tak pa dah tak lama tinggal 2 bulan jer lagi my hubby nak habiskan kursus perguruan tu..next year tak tahu la posting ke mana

cerita syawal hari ni??

Petang tadi cuma pergi ke rumah mak sedara yg kami panggil Chu..pergi 2 buah kereta lepas asar tadi...sebelum bertolak tu Chu dah pesan nanti masuk gate tu just cakap kat askar yg jaga gate tu nak ke rumah majer dasimi,,Chu dah inform dah kat guard tu so tak perlu la nak explain lebih2 just lalu jer kat gate tu tak yah dah nak bersoal jawab...

Rasanye last datang ke rumah Chu kat dalam kem tentera tu awal tahun ni..dah 9 bulan gak la tak jenguk ke situ..klau orang yg mengandung tu dah samapai bulan dah pun...hihihi...biasa la klau tak de urusan susah la skit nak berjalan ke umah Chu ni....

Sampai kat situ Safiyya mulanya macam takut2..konon jer la...actually Safiyya tak de mood sangat tadi sebab bangun jer tido terus mandikan dia dan bersiap trus pergi ke rumah Chu..masih lesu lagi badan...dah tu lupa nak siap kan susu dia...sampai kat sana memang dia minta susu la...nasib baik Chu pujuk ngan aiskrim dia ok tak de la nak meragam nak susu lagi dah....

Kali ni mungkin badan safiyya lesu balik dari rumah Chu tadi dia termuntah plak dalam kereta..aduh kesian abah busuk la kereta kena muntah lagi.....

Rasanya ni last la kami beraya tuk kali ni...kat sini tak macam kat bandar dalam sebulan bulan Syawal banyak jemputan rumah terbuka..kebiasaan rumah terbuka camtu blum menular lagi ke kampung cam kampung saya ni......

Ok la Salam Syawal buat semua....ade peluang ambil la kesempatan tuk berpuasa sunat 6 hari pulak yer..............
o O O Tata Jumpa di entry yg lain....!
o ___ _ _
TS__[O] |___| _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_
{======|_|"""""|_|"""""|_|"""""|_|"""""|_|""""|_|""""|_|""""|
./o--000'"`-0-0-'"`-0-0-'"`-0-0-'`-0-0-'"`-0-0-'"`-0-0-'`-0-0-'"
,.+""-., ,.-""+.,
,.+""-.,_,.-""+.,


No comments:

Post a Comment