Sedapnya.....


Ni bukan la n3 nak tayang juadah berbuka atau bersahur...hihihi..saya sememangnya tak pandai memasak n duk kat rumah mak ni mmg bleh dibilang ngan jari la saya ke dapurnya..masak tuk buah hati 2 orang ni ade la..n klau my hubby blik pun ade masa saye cuma masak lauk kesukaannya aje iaitu gulai masam ikan patin @ sesetengah orang panggil masak tempoyak ikan patin...

Actually setiap kali blog walking ke laman maya teman2 blog selalu baca pasal n3 diaorang yg bercerita pasal juadah berbuka/bersahur dan dekat2 nak raya ni plak n3 yg selalu di update pasal kuih raya...cukup menyelerakan walau hanya dgn melihat gambar jer...kalau la saya ni pandai masak..fuh dah pastinya saya pun akan upload gambo2 masakan jugak....

Seronok n terkadang terasa teringin gak nak berbuka diluar bila baca entry teman2 yg sibuk duk bercerita berbuka diluar...tahun ni mmg tak merasa sekali pun berbuka kat luar..klau masa duk kat Kl dulu ade jugak sesekali berbuka diluar tuk ubah selera..miss that time masa duk serumah ngan hubby...this thursday my hubby akan blik ke sini dah start bercuti...seronoknya

Cerita pasal berbuka kat luar ni..pastinya ade yg berbuka bufet di hotel2 kan??? tapi sejauh manakah kita yakin yg hotel tu menyajikan hidangan yg halal???sebabnya ikut senarai hotel yg disahkan halal oleh JAKIM teramat la sedikit..klau restoran sekalipun blum tentu jugak halal haramnya kan...

Halal haram ni bukan saja terletak pada bahan yg digunakan tapi merangkumi byk sudut..nak cerita pun panjang la plak n3 ni nanti..yg tu kita kena buat n3 khusus dgn tajuk apa "definisi halal haram bagi penyediaan makanan di hotel/restoran" eik......

N salah satu hotel yg tersenarai ialah Hotel legend..Alhamdulillah 2 tahun duk makan kat kantin situ nasib baik la halal...mmg makanan kat cafe khas tuk staff hotel legend ni sesetengahnya mmg ade klas klau time menu yg sedap la..tapi klau time menu biasa2 tu sanggup lagi kuar duit makan kat kedai makan...

Menu yg paling diingati ialah lamb chop..mmg sedap walau pun saya tak suka mana makan daging kambing tapi bila time menu lamb chop tu mmg berselera jer makan...even speggeti kat situ pun ok gak...pendek kata apa yg free tu sedap cuma ade beberapa menu yg kureng tu biasa la...selera buat kita tak semestinya orang lain suka n apa yg kita rasa kureng tu mungkin tu yg jadi kesukaan org lain...so fair la kot menu kat situ ade masa marvelous n lumayan ade masa macam nak cut cost jer....

hihihi...that all tuk n3 "sedapnya"......

o O O Tata Jumpa di entry yg lain....!
o ___ _ _
TS__[O] |___| _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_
{======|_|"""""|_|"""""|_|"""""|_|"""""|_|""""|_|""""|_|""""|
./o--000'"`-0-0-'"`-0-0-'"`-0-0-'`-0-0-'"`-0-0-'"`-0-0-'`-0-0-'"
,.+""-., ,.-""+.,
,.+""-.,_,.-""+.,


No comments:

Post a Comment