Shopping raya?????


tinggal tak sampai 2 minggu je lagi nak raya...sekarang makin ramai yg sibuk buat persiapan raya...klau buat blog walking sana sini ramai bloggers yg cerita pasal shopping raya..shopping sana la shopping sini la..beli itu la beli ini la...sronok jer tgk

kali ni bukan la nak cerita pasal saya p shopping raya..mmg tak shopping pun...huhuhu..tahun ni mmg tak de istilah shopping untuk raya..nk buat camna hubby masih blaja tak dak gaji la nak shopping mopping ni...setakat apa yg ade kat tangan jer la...

tapi Alhamdulillah syukur pada allah..sbb di murahkan rezeki kami sekeluarga tuk raya ni...baju tuk raya semua tak yah sibuk2 nak beli..terima kasih banyak buat kawan my hubby yg bermurah hati hadiahkan baju2 tuk kami 4 beranak...ikutkan pertolongan my hubby kat kawan dia tu tak de la bsr mana..tapi mereka sudi gak nak balas ngan pemberian yg sesgt la kami berterima kasih...baju tshirt berkolar tuk my hubby, kain baju kurung buat mama, sepasang baju n seluar untuk piya dan rifqi (setiap seorang)...semoga Allah balas dgn rezeki yg melimpah ruah buat mereka....

Baju kurung untuk Safiyya pun mama tak perlu beli dah..sbb mak sedaranya yg dipanggil mak tam dah beli kain cotton tuk dibuat baju kurung...dah siap dijahit pun dah...siap bermanik lagi dileher baju kurung tu..terima kasih kak su....baju gaun tuk safiyya pun ade yg masih blum dipakai so bleh je pakai tuk raya nanti..kasut raya pun dah ade pemberian my mak tuk cucu nya tu....

Rifqi pun baju yg masih blum dipakai banyak lagi...hadiah sempena kelahiran dia dulu banyak yg saiz tuk besar..so mmg mama dan abah tak perlu beli pun tak pe dah....

disebabkan keadaan ekonomi my hubby yg tak macam dulu..tahun ni cukup la satu jer baju raya mama..cuma tinggal nak beli tudung jer nak matching ngan baju yg hampir siap dijahit oleh kakak ku itu....

time nak raya ni teringat tahun lepas..time2 cam ni mmg sibuk p sogo la..giant la..carefour la..the mall la cari baju tuk puteri kesayangan....banyak gak yg dibelanjakan..dkt sepuluh pasang baju raya tuk Safiyya sahaja....tapi tahun ni berkadar ape yg ade jer...kesian Rifqi tak berpeluang memiliki baju baru cam kakaknya dulu....tak pe tahun dpn mama beli kan eik siap baju melayu lagi...tahun ni tak perlu la baju melayu Rifqi tak pandai berdiri lagi tak cantik pakai klau setakat meniarap jer...hihihi....

buat semua member2 blog selamat bershopping raya!!!!!!

o O O Tata Jumpa di entry yg lain....!
o ___ _ _
TS__[O] |___| _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_
{======|_|"""""|_|"""""|_|"""""|_|"""""|_|""""|_|""""|_|""""|
./o--000'"`-0-0-'"`-0-0-'"`-0-0-'`-0-0-'"`-0-0-'"`-0-0-'`-0-0-'"
,.+""-., ,.-""+.,
,.+""-.,_,.-""+.,


No comments:

Post a Comment