Jom tengok makanan apa yg tinggi kalori!!!!!


bagi yg nak turun ke, nak kawal ke, nak naik ke berat badan, pemilihan makanan adalah penting terutama pengambilan makanan yg sihat..bagi yg nak turun berat kurangkan pengambilan makanan yg tinggi kalori dan perbanyakkan senaman..dan bagi yg nak naik badan plak usha2 la makanan apa yg tinggi kalori tapi masih tergolong dalam makanan berketegori sihat....

klau nak tahu makanan yg kita makan tu sebanyak mana kalorinya anda boleh jenguk di www.nutriweb.org.my, kat web ni dia ade beberapa kategori cam :
Kat bawah ni pulak saya ambil dari satu forum tapi lupa lak link nya(sory ya) so buat la pilihan yg terbaik :)











o O O Tata Jumpa di entry yg lain....!
o ___ _ _
TS__[O] |___| _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_
{======|_|"""""|_|"""""|_|"""""|_|"""""|_|""""|_|""""|_|""""|
./o--000'"`-0-0-'"`-0-0-'"`-0-0-'`-0-0-'"`-0-0-'"`-0-0-'`-0-0-'"
,.+""-., ,.-""+.,
,.+""-.,_,.-""+.,


3 comments:

  1. good info.selama ni kita makan tanpa mengetahui tinggi rendahnya kalori.

    ReplyDelete
  2. sedap2 belaka makanan2 tu..tp kalori sgt bnyk, mmg kene kontrol..bukan utk kurus aje tp jg kesihatan sama..:)

    ReplyDelete
  3. kalori memang x bagus... tapi kalau makan tu belori-lori x leh buat apa la....

    ReplyDelete