Pos Laju Vs. Pos Ekspress


Penantian tu memang satu penyiksaan..terutama skali menanti sesuatu yg samar2..

Citernya camni baru2 ni saya ade membeli 'sesuatu' secara online, dan penghantaran barangan tu pulak menggunakan Pos Ekspress, yg jd masalahnya dah hampir seminggu tapi barang yg dipos tak jugak kunjung tiba.. :(

Saya ni bukan la jenis yg cepat melatah, ade sesetengah orang bila barang tak sampai trus contact 'orang yg menghantar' marah2..cuma bila 'puan yg menghantar' tu dah bertanya samaada barang yg dihantar sampai atau belum..saya pun jadi risau gak..takut gak barang yg dibeli hilang tah kemana..

Sebelum ni memang saya dah terbiasa dengar pasal pengalaman ramai orang berhubung dengan pos ekspress or pos laju ni..ade yg barang sampai lewat sampai seminggu lebih baru sampai..tak tahu la kemana menghilangnya motto "dijamin sampai esok " tu..ade gak kes dimana barang yg dihantar ke luar negeri menggunakan pos ekspress ni sampai lagi lewat dari barang yg dihantar guna pos biasa..no komen la....mungkin ekspress yg tak ekspress kot..

Sebelum ni memang saya dah agak biasa beli online dan kesemuanya menggunakan alamat adik saya..ya la kampung saya ni masih menggunakan wakil pos..so risau gak la klau bungkusan tu dibuka oleh tangan2 nakal..tak pasal2 lesap, jd pilihan terbaik guna alamat my sis la...dan Alhamdulillah semuanya selamat sampai within 2-3 days penghantaran..mungkin selama ni guna pos laju kot..which from 'cik google' ramai yg lg puji pos laju compare to pos ekspress...

Tak de la nk salahkan
'puan yg menghantar' barang tu, ya la sebelum ni my hubby ade gak hantar barang kat my brother guna pos ekspress tak de pun masalah lmbt sampai ker apa ker..mungkin nasib saya kali ni kurang baik kot..berharap esok lusa sampai la barang tu...


o O O Tata Jumpa di entry yg lain....!
o ___ _ _
TS__[O] |___| _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_ _(_)_
{======|_|"""""|_|"""""|_|"""""|_|"""""|_|""""|_|""""|_|""""|
./o--000'"`-0-0-'"`-0-0-'"`-0-0-'`-0-0-'"`-0-0-'"`-0-0-'`-0-0-'"
,.+""-., ,.-""+.,
,.+""-.,_,.-""+.,


6 comments:

  1. em...memang betul dan biasa..pos laju yg TAK LAJU DAN pos EKSPRESS YG TAK EKSPRESS...ITULAH POS MALAYSIA...SAMPAI BILA LA NAK BERUBAH...SY PUN TAK TAU...

    ReplyDelete
  2. saya pun ada gak beli barang on9...risau dah nie bila penjual tu kata dia hantar guna pos ekpress...sbb saya tau pos ekpress tu lembab skt dpdp pos laju...:(

    ReplyDelete
  3. harap2 tak de la sampai lambat kan...

    ReplyDelete
  4. tak tau plak pos ekspress teruk sampai camtu sekali..

    ReplyDelete
  5. biasanya saya hantar barang kepada customer guna Skynet. Hari ni hantar, esok memang sampai =)

    ReplyDelete
  6. pos laju is better than pos ekspress...

    Saya bnyk gunakan pos laju saja. harga pun lebih kurang sama(ikut barang juga)

    ReplyDelete