Case study.....curangkah suami itu????


Ni sekadar satu case study di ambil dari kisah seorang kawan..siapa??? tak perlu la nk story sape dia tu...cukup la citer ni di jadikan sebagai case study jer ya....saje nk tahu pendapat korang..uiks ade ker yg nk kasi pendapat ni...


citernya camni, got a call from a friends...citer pasal masalah dia bleh kata masalah ker, atau sekadar perasaan takut si isteri... dia citer suami dia ni suka layan perempuan lain..hmmm layan perempuan lain tu salah ker. layan camna tu tak clear la plak....hal rumah tangga orang tak nk la tanya lebih2...

mungkin suami dia ni jenis yg peramah, berkawan ngan semua orang tegur dengan mesra...or terlebih mesra????. kawan ni tadi dia meluahkan ketidak puasan hati nya sebab sikap terlebih peramah si suaminya tu....ya la isteri mana tak risau klau laki rapat ngan perempuan lainkn??? risau dia ni sebab layanan suami kat perempuan lain tu nampak mesra jer, tapi klau berbual ngan dia macam layan tak layan jer...klau sy pun terasa :D.

baru2 ni dia dapat tahu suami dia tu masih teringat kat kenangan lama...kenangan zaman2 belajar dulu, katanya suami dia tu ade merisik khabar perempuan yg dia admire masa zaman belajar dulu2(kira perasaan tk terluah la ni) kat kawan sama belajar dulu jugak....hmmm sekadar merisik khabar ker atau apa eik???. dia dapat tahu ni pun secara tak sengaja terbaca masej suami dia kat kawannya tu.... tah la

dia tanya pendapat saya, patut ker dia terasa hati ngan suami dia  tu...dia kata sebelum ni pun diaorang pernah berperang besar gara2 suami dia layan mesra teman sepejabat dulu sampai kan ade teman sepejabat tu yg menaruh hati kat suaminya tu...

tah la nk kasi pendapat cAMNA, APA YG SAYA BOLEH CAKAP SABAR JER LA..mungkin betul suami dia tu tak de apa2 kot kat perempuan2 tu semua...klau perkara dah nk jadi , depan mata pun akan jadi kan...suruh dia berbincang jer la beritahu kat suami dia apa yg dia tak suka .trus terang tu lg baik kn..dr trus wasangka tak menentu......



2 comments:

  1. Salam;
    kadang-kadang suami ni terimbau kenangan lalu,cuma kadang kala ada yang berterus terang dengan isteri dan ada yang tak. Erm..agaknya ada sesuatu perkara kot yang menyebabkan suami itu terkenang secret admirer nya

    ReplyDelete
  2. Erm...kesetiaan seoarang suami mmg tak boleh dipertikaikan lagi...anggaplah sgl kenangan silam si suami tu abg ujian asam garam kehidupan berumah tangga...

    ReplyDelete