Cemburu tanda sayang????


Betul ke orang kata cemburu tu tanda sayang???
Rasanya orang pempuan klau bab2 cemburu ni pasti emonya terlebihkan???
Tapi klau lelaki yg cemburu pun apa kurangnya, ade yg sampai sanggup membunuh...tul tk???

Sebenarnya tak de nak citer apa pun, cuma nak tahu jugak klau korang cemburu, setakat mana agaknya cemburu korang tu???klau benda2 kecil korang akan take serius ke???betul ke korang rasa cemburu tu tanda sayang?? means klau nk ukur sejauh mana kita ni sayang kat pasangan kita tengok tahap kecemburuan kita....tapi camna plak klau cemburu tu hanya tindak balas dari ketidak puasan hati kita..ya la contohnya...

"suami/buah hati kita tak suka kita berkawan dengan lelaki lain tapi dalam masa yg sama suami/buah hati kita ni tadi yg terlebih layan pempuan lain"

Kita akan cemburu sbb :
  • suami/buahhati kita kawan ngan pempuan lain??
atau
  • suami kita boleh kawan ngan perempuan lain tapi kita tak boleh???(kira isu tak adil la)

Pendapat korang????



3 comments:

  1. hemm.. komplikated gak topik ni...hehe..
    kalu pd syla..if suami layan pompuan lain agak lebih dr yg sepatutnye..cemburu tu lbh kpd rasa tak puas hati + nak marah..coz sebagai suami die mmg tak patut wat camtukan coz kenela jg perasaan isteri gak... lagi2 kalu die tak kasi kite berkawan,alih2 die yg lebih..camtula kot..

    ReplyDelete
  2. Ya la Ja, semua isteri akan rasa camtu klau suami dia lebih layan perempuan lain.... ;D

    ReplyDelete