Dah kawen, tapi masih nak berkenalan ngan Pompuan lain?


hari ni blogwalking terjumpa satu blog, entry dia pasal Dah kawen, tapi masih nak berkenalan ngan Pompuan atau lelaki lain?..

Tertarik ngan isu yg dia bawak ni, lagipun saya sendiri tertanya2 kenapa lelaki suka nak berkenalan ngan pompuan walau dia sendiri dah beristeri, klau reason kata nak tambah kenalan kenapa perlu pilih prempuan yg cantik, muda dan seksi sahaja????

Sekarang ni laman social network cam FB, Friendster, tagged or even chat room berlambak..pastinya korang pun ade gak kan laman social network camni, dan klau korang ade pasti suami korang pun ade gak kan???

korang ambil tahu tak :
  • siapa "friends" suami korang kat laman sosial camni???
  • suami korang add "friends" tu berdasarkan ciri apa???
  • berapa ramai yg dia dah lama kenal???
  • peratus dari segi:
    • kenalan dia dari sekolah, kolej, universiti
    • kenalan satu pejabat atau ex-ofis mate dulu
    • kenalan baru (pompuan cantik ke muda ke seksi ke single ke)
  • Apa yg dia selalu borakkan/masejkan???
Dan satu lagi yg buat saya tertarik ngan entry tu bila baca salah satu dari komen kat situ dia cakap dia ade terbaca kat buku/artikel yg mengatakan msg/chatting tu seolah2 cam berkhalwat sbbnya perbualan tersebut hanya orang yg berchatting ngan pasangan chatting serta Allah sahaja yang tahu apa yg diaorang bualkan dan antara dua orang tersebut pastinya ade syaitan ditengah2nya yg akan berbisik mengajak kepada perkara2 yg tak elok...(sama konsep berdua-duaan {yg berlainan jantina} di tempat sunyi if chatting tu antara lelaki ngan perempuan la)...

So apa pendapat korang????betul ke chatting tu sama ngan khalwat????



3 comments:

  1. kalu nk ckp chatting to=khalwat...sy pun tak berani nk komen, coz masuk bab hukum, better tanya org yg lebih tau...

    kalu sy, suami ade gak fb, email tpkan sume sy tau password die..so senang nak spot cek..t'masukla maybank 2u die..hehe..tp so far takde pape yg mencurigakn..suamiisteri ni yg penting kene saling mempercayai..tul tak

    tak nafikan lelaki mudah tergoda ngan anasir2 luar tp as wife, kite tackle hati die betul2 insyaAllah takde pape..tp kalu nk jd gk tu dugaanla utk kite...just sharing ..:)

    ReplyDelete
  2. hihihi..same la, klau pasword FB & email suami mmg saya tau, tp tk de la sampai ke tahap nk sesaje masuk check..percaya cuma tahap kepercayaan tu orang kata jgn 100% sbb manusia tetap manusia mudah terlupa dan alpa sbagai isteri klau suami teralpa kena la ingatkan..camtu gk suami kena la ingatkan isteri klau nampak isteri tu teralpa ngan tugasnya :D

    ReplyDelete
  3. Kepercayaan + Kesetiaan = Keharmonian Rumahtangga...Drpd Suamimu Marza

    ReplyDelete