Perbandingan Edit Post versi baru dan lama......


Bagi yg baru jer ada blog, mesti dah trus guna post editor versi baru kan??? cam org yg agak lama cam sy ni, post editor tu masih versi lama lg...baru dalam minggu ni la saya tukar ker versi baru...tu pun sbb terjumpa tutorial pasal ni, klau tk sampai ke sudah la tak tahu.....
Ok la kat bawah ni antara perbezaan yg dapat saya buat la....




a. Perbezaan dari segi kotak post editor dan function yg bertambah...


.Versi Lama.


Butang function kat bar atas(dari kiri ke kanan) fonts, fonts size, bold, italic, text color, link, align left, align center, align right, justify, numbered list, bullet list, qoute, tak tahu, insert image, insert video, remove formating
    .Versi Baru.

    Butang function kat bar atas(dari kiri ke kanan) undo, redo, fonts, fonts size, bold, italic, strikethrough, text color, text background color, link, insert image, align left, align center, align right, justify, numbered list, bullet list, qoute, remove formating, insert jump break (untuk read more)


    b. Perbezaan dari segi kotak post option...

    .Versi Lama.




    .Versi Baru.

    c. Perbezaan dari insert image/upload gambar...

    .Versi Lama.


    .Versi Baru.




    d. Perbezaan dari insert link / meletakkan link url...

     .Versi Lama.



    .Versi Baru.



    e. Perbezaan dari segi priview post...

     .Versi Lama.




    .Versi Baru.
     

    e. Perbezaan dari function read more / insert jump break...
    .Versi Baru.



    Versi baru dah trus ade function untuk read more......


    ok la itu saje...........




    No comments:

    Post a Comment