tips bodo2: Cara meletak butang balik ke atas dan pergi ke bawah


Baru jer cuba letak butang balik ke atas dan pergi ke bawah kat blog ni, klau sesape tgk kat kanan blog ni ade butang yg saya maksudkan tu..nak letaknya pun senang jer..caranya :


1. Pergi ke Layout -> page elements -> add a gadget -> pilih html/ javasricpt
2. copy dan letak kod kat bawah ni :



3. save
4. pergi ke layout -> edit html
5. cari perkataan >/body< name ="'GoDown'/"> sebelum huruf a dan selepas tanda /

7. save

tgk hasil....

image button tu bleh tukar cam yg sy buat tu...oh ya apa yg korang perlu aware, button ni cuma cantik klau surf tenet guna mozzila firefox jer, klau kt internet explorer tu hampeh la skit, tk tahu la klau latest punya IE... :D

tuk tutorial penuh bleh ke sini


1 comment: