Tips Bodo2 : Cara Meletak gambar sebelah menyebelah


Kali ni sesaje jer nak kongsi tips bodo2 ni, hihihi..bukan apa saya masa mula2 berblog dulu tak de tempat nak bertanya, ya la tak bekerja dan kawan2 yg rapat pun tak de yg mahir mana berblog ni...

Masa mula2 nak set up blog memang agak sukar, semuanya belajar sendiri, tukar tu tukar ni, macam2 la buat sampaikan dah tak ingat apa yg dah saya edit kat layout blog ni, ni kiranya satu cara saya nak simpan apa yang dah saya pelajari la..cara2 menggodam blog blogspot...disebabkan tak ingat kat mana saya belajar so mungkin ade yg tak de reference..minta dihalalkan ya pada tn empunya tips sebenar... :D

Tuk 1st time ni, just nak kongsi cara2 meletak gambar sebelah menyebelah macam kat bawah ni..sekali bleh letak pengenalan gambar @ cerita "pendek" kat bawah tu sekali...

My ImageJagung
My ImageJambu
My ImageBuah Nona

Ok klau nak buat gambar sebelah menyebelah cam gambar atas ni, kena la letak code seperti kat bawah ni pada bahagian Edit Htm posts korang tu yal...




Dah letak code kat atas ni tinggal tukar img src , Pengenalan @ cerita psl gambar, kelebaran(width) gambar, klau gambar yg tak sama tinggi ltk la ketinggian (height) gambar tu skali kat dlm code atas ni..

Ok!!! simple jer kn..sbb tu title post ni saya ltk tips bodo2... :D


No comments:

Post a Comment