Tips bodo2: cara meletak imej/welcome note di blog


Kalau yg surf tenet guna browser mozzilla firefox pasti akan nampak gambar saya kat bahagian bawah kanan blog ni, kiranya gambar tu sebagai imej welcome note la...

Kalau berkenan nak buat camtu jugak, caranya senang jer....

Ok...gambar kat bawah ni saya buat sendiri guna GIMP software tuk edit gambar la klau yg ade adobe photoshop tu pun bleh jgk nak buat cam ni rasanya guna adobe lg ok kut result dia... :D

Klau tak gambar camni pun gambar 4 segi biasa pun tak pe, yg penting kena upload kat photobucket ker tuk dapat URL gambar tu...dah buat semua tu p kat sini http://adiwidget.com/adiCode.htm pastu buat jer seperti arahan yg ade kat situ...

Klau nak guna gambar kartun yg dah sedia ade kat blog adiwidget tu pun boleh, banyak gambar2 yg cantik dan cute..tak caya p la survey2 kat sini http://adiwidget.blogspot.com/

Kat situ pun ade jugak dia beritahu cara2 nak letak kat blok, nak senang yg ready made dengan sekali klik pun ade jugak...rajin2 la berkunjung ke situ ya!!!!




No comments:

Post a Comment