Tips bodo2: Cara membuat garisan ditengah2 perkataan


Hohoho..orang lain dah berkurun pandai buat tulisan yang ade garisan sepanjang perkataan atau text, saya ni baru jer nak mencuba, perkataan yg saya maksudkan ni ialah strike atau line-through....

mungkin cara orang2 lain tu berbeza ngan saya tapi ni aje la yg saya tahu camna nak buat cam kat bawah ni:

untuk nak jadikan perkataan"text" ni bergaris ditengah cam ni " text " kena la p ke bhgn atas edit html kat edit post kita tu dan letak kod kat bawah ni:



atau



atau



Kalau nk buat perkataan yg bergaris dibawah atau underline plak cam nak jadikan perkataan"text" ni bergaris ditengah cam ni " text ", sama jugak pergi ke bhgn atas edit html kat edit post kita tu dan letak kod kat bawah ni:



atau



Dan last sekali klau nak buat ayat camni "Your words or sentences here" ade kod dia jugak, tapi tak bleh la plak nk paste kat sini..hihiihi jadi tayangan jer la ya.....

ok la itu jer tips bodo tuk kali ni, tips ni tuk rujukan saya sebenar-benarnya..orang rabun html camni la...:D




3 comments:

  1. FYI, ni bukan tip bodo2 coz me selama kini memang x tahu pun buat cenggini.Thx for sharing this!

    ReplyDelete
  2. same2...ala hanz, ramai yg dah tahu buat camtu, kita jer yg tertinggal keretapi..4me bodo2 means benda yg bukan baru bg org lain tapi tuk yg rabun HTML cam saya ni kira boleh la setakat copy paste code tu..hihihi :D

    ReplyDelete
  3. kakak kalau blogskin boleh guna tak? adik buat tak jadi la =(

    ReplyDelete