Tips bodo2: Letak label di Drop down menu


Disebabkan, navigation menu saya yg di bahagian atas tu tak boleh digunakan kalau buka blog ni guna internet explorer so, saya pun sesaje jer la letak label/kategori untuk coretan saya ni, tapi cam serabut plak tgk panjang jer kategori tu...hihihi

jadinya tuk jimat ruang saya letak label/kategori tu guna drop down menu, nk tgk hasilnya tgk kat sidebar tu ya....


Bilangan untuk setiap kategori tu pun saya buang jugak, nampak ok skit (bg saya la...)

So ni step2 camna sy buat benda alah ni ya....:

1. pastikan mmg dah letak label widget kat sidebar
2. pergi ke layout -> edit html
3. pastu klik ruang expand widget templates. (pastikan anda download dulu full template sebagai backup ok)
4. cari kod seperti dibawah:



5. delete kod atas dan ganti dengan kod dibawah:



6. klik save
7. tgk la hasilnya.... :D

untuk lebih pemahaman sila ke tutorial ini





No comments:

Post a Comment