tips bodo2: post editor versi baru


hmmmm baru jer saya buat post pasal Cara membuat garisan ditengah2 perkataan atau ayat kat entry sebelum ni, tengah blog walking ptg tadi terjumpa plak pasal post editor versi baru, hohoho lambatnya saya tahu.. :D

Versi baru ni dah trus ade function tuk buat garisan tu atau bahasa omputihnya strikethrough....

kat bawah ni gambar post editor versi baru yg saya maksudkan tu

Blog Kita

Camna nak tukar ke versi baru ni pun senang sesangat, cuma perlu pergi ke bahagian Setting, scroll ke bawah sampai jumpa Global setting dan buat pilihan atau tanda kat Updated Editor then save jer..trus dapat versi baru post editor cam gambar kat atas tadi...

apa yg menariknya versi baru ni???

ni saya copy paste dari blog Blogger Widget :


  1. Improved Image Handling
  2. Improved Raw HTML
  3. Geotagging
  4. Resize the Post Editor Vertically
  5. Easy Link Editing in Compose Mode
  6. Better Previews
  7. Draggable Placeholders
  8. A New Advanced ToolBar
ok la tu jer nak kongsi.....tapi bagi saya, saya lagi suka the new version punya look, yg baru ni cam sakit mata skit la, tapi function dia lebih lagi la dari yg sebelum ni, baru guna ni cam pelik skit jer rasa tak biasa, tulisan pun lebih skit pilihan..........nak tahu cuba la.....





No comments:

Post a Comment