Tips bodo2:Cara menukar style kotak(border)


Dalam pada nk tukar layout blog ni, mencari la cara2 nk menukar kotak/garisan(border) untuk sidebar dan navigation menu bar kat atas tu, so terjumpa la blog idiotheaven.blogspot.com ni...

So ni ringkasannya cari code camni (kat layout -> edit html) border:1px solid $bordercolor; pastu tukar jer perkataan solid tu ker dotted atau dashed atau double atau groove atau ridge atau inset atau outset...contoh rupa nya cam kat bawah ni



ketebalan border tu pun boleh diubah cam tukar ke 2px ke 3px ker tak pun nk lg besar ltk 0.5em warna cam biasa la tukar kat bahagian layout -> fonts and colors....

Klau cuma nak ltk garisan kat bawah header sidebar ke header post ker cari perkataan yg sidebar h2 atau post h3 letak code border-bottom:1px solid $bordercolor;(klau belum ade border:1px solid $bordercolor; klau dh ade tukar jer)




No comments:

Post a Comment