Lambat ker cepat???


Salam hari jumaat....

 Minggu ni tenet memang tenat sgt...pakai broadband camni la gayanya...nk blogwalking pun tak seronok terutama bila buka satu2 blog tu terlalu lama loading tak kuar2 jugak...jadi nak singgah dan tinggal jejak tu mmg virus M tu cpt jer datang...terutama klau blog tu "berat" nk tunggu kuar entry post tu ambil masa memang tak terjejak la kaki kat situ...

hmmm..tertanya2 gak agaknya kan time korang buka blog ni, lambat ker cepat eik nk loading habis semua kuar tu???


Dah check kat Pingdom.com and result tuk total loading time 5.1seconds dan klau check kat rapid.searchmetrics.com plak result estimated load time :


Estimated Load Time
ModemUMTSDSL 768T1T3
4.04 s27.70 s2.02 s1.55 s0.52 s


Maknanya lambat gak la kan blog saya ni nk loading...orang kata seeloknya bawah pada 2 saat masa loading baru ok..hmmm...camna nk buat eik nk kena limitkan widget or apa ya????

Tah la mungkin guna line broadband ni kot dia lambat skit...klau guna stopwatch tu sampai 40 saat then cuba test lagi guna pingdom and result dia 4.1 seconds plak...lebih kurang la kan....

Apa2 pun happy blogging!!!


No comments:

Post a Comment