Dah sedia!!!!


Salam...

Wahai isteri2 sekalian..dah sedia kah anda??? sedia apa? hihihi..sedia untuk perlawanan kat bawah ni...esok dah start ....

Piala Dunia 2010 di Afrika Selatan

Piala dunia kali ni kira yg ke-2 la sepanjang tempoh 4 tahun kami berkahwin, masa first dulu memang tahun pertama kami kahwin malah baru jer beberapa bulan berkahwin.. walau tak minat mana bola ni dan setakat tgk jer, tapi bila dah hubby berjaga tgk bola nak tak nak, memang kena bangun juga awal2 pagi tu teman dia tgk tak pun paling kurang bangun buat air dan masak simple2 tuk kudapan, time rajin jer :)


Tahun ni plak perlawanan kat Afrika selatan, rasanya game dia byk malam dan paling lewat pun kul 2 atau 3 pagi kot...hubby awal2 lagi dah request minta teman dia tgk piala dunia ni, tak pun paling kurang sediakan minuman dan kudapan pun jadilah...

Tak kisah la tu...bukan tak biasa teman dia berjaga pun, ade masa kalau dia buat kerje sampai lewat malam pun memang teman dia juga, teman sambil tgk tv, kekadang tu bila dia minta tolong buatkan kerje dia, saya yg terlebih berjaga...dia relax sambil lelap mata kat sebelah....

So korang plak camna?? minat tgk bola? dah sedia untuk sama2 bangun menonton bola? bersedia untuk bangun menyediakan minuman dan kudapan buat suami?? dan pasukan mana pilihan anda?? asal jgn bergaduh dengan suami dek penangan piala dunia sudah la ya...apa2 pun happy blogging dan ber'demam' piala dunia!!!!




1 comment:

  1. yeayy...saya peminat jugak nie...mujur dua2 minat brasil kalo tidak boleh macam muke..hehehe...jom sama2 kite tengok..(terus boleh pam SI sekali..!!)

    ReplyDelete