First time buat karipap ni


Selamat malam..

Entry last tuk hari ni...rasa cam nak demam plak, maybe lama sangat duk main air siang tadi..ditambah plak ngan makan durian petang tadi, lagi la rasa badan ni tak menentu jer...Tak mampu nak melalut panjang so terus jer pada isi entry ni, layan jer la karipap 4 ketui ni ya...

Nampak pelik tak karipap saya ni? rupa memang sah2 la tak sempurna....
agak2 korangkan apa inti karipap ni...?
Close up skit
Camna?
lulus tak kalau nak jual ni...?
Dah teka karipap ni inti apa..?
Berintikan kentang?
atau
Berintikan keledek?
atau
Berintikan Sardin?
tak pun
Berintikan daging?
okeylah...
nak tahu jawapannya..
tgk jer gambar kat bawah ni ...

Macam mana betul ker tekaan korang?
Pelik tak karipap saya ni inti dia warna merah jambu...
Agak2 korang la inti jenis apa la kat dalam karipap ni ya..
Karipap berintikan strawbery?
atau
Karipap berintikan krim merah jambu?
Tekaan korang???


Okey la...sebenarnya ni bukan karipap betul2, kuih kat dalam gambar kat atas tu sebetul betulnya aiskrim goreng, sebab tak de acuan yg sebenar saya guna la acuan karipap, ni pun ikut cara izahdaut, izah plak dapat idea dari hana so layan jer la eik

Nak buat pun senang, cuma perlu roti, aiskrim, sedikit air tuk sapu kat roti dan acuan tuk melekatkannya...so happy blogging!!!!


5 comments:

  1. oohh.. aiskrim goreng..
    aiskrim dlm tu cair tak lepas di goreng... ?

    ReplyDelete
  2. owh... hahaha.. sungguh saya tertipu! tp pelik gak tgk karipap yg kelim nyerr lain macam jer!

    ReplyDelete
  3. uiii...menarik nih..dah sehat ke tu??

    ReplyDelete
  4. hahaha...suspen jek...menarik..bole try pasnih!

    ReplyDelete
  5. hahha.. sungguh ku tak sangka .. ku tertipu gak , dek kerana aiskrim goreng..
    tak pe pasni nak buat gak ..heheh

    ReplyDelete