dah lama tak makan ni...


Salam,

Petang tadi berkesempatan ke rumah abang sy yg sulung, hari ni keluarga mertua dia buat bubur asyura, bergotong-royong ngan beberapa jiran dan kenalan nya. Sambil2 tu ikut mak, kakak dan adik perempuan saya pergi shopping kain tuk dibuat langsir, awal bulan dua next year ade majlis yg akan berlangsung dirumah, so kena la buat persiapan sikit2 dari sekarang.

Sebut pasal bubur asyura ni, dah lama jugak la tak makannya..jangan tanya apa bahan yg diletak kat dalam bubur ni, hihihihi memang tak tahu sebab sampai2 tadi pun, bubur dah atas api, dah hampir nak masak pun, lagipun bahan2 tuk buat bubur ni berbeza mengikut daerah ngan negeri kan, ade yg rasanya manis, tawar, rasa pedas2 rempah, ade yg letak daging dan banyak lagi la kan versinya, so layan jer la gambar bubur asyura kat bawah ni...







1 comment:

  1. Salam,

    haihh beza benar bubur ni ek..nampak mcm sedap jer..hehehe

    ReplyDelete