Tak de kerje sangat dah ni...


Salam,

Hari ni tak kemana2 duk kat umah jer, keluar pun setakat pergi sarapan jer tadi, dah jadi cam rutin plak, rifqi pagi2 jer ajak pergi makan roti canai, kalau cakap roti canai tutup atau duduk kat umah saje hari ni, pasti anak teruna tu akan tarik muka, merajuk, dan menangis, tak tahu la macam mana bila sekolah dah buka nanti, ade meraung pepagi time abah dia nak ke sekolah...

Entry kali ni sesaje nak share, maybe korang semua dah tahu kot pasal ni, saya ni jer yg ketinggalan keretapi, huhuhu...korangkan klau surf tenet ker berblog ker guna browsing ape eik? mozilla ker, google crome ker, IE ker safari ker atau apa eik? cam saya, lebih suka guna mozilla tah la, google crome kan dia beta jadi masa guna dulu2 la kan selalu crash, so malas nak guna walau ade download, tapi interface dia cantik la kan.. Mozilla sekarang ni pun dah ade version beta ni Mozilla 4.0 kot klau tak silap, hari tu ade gak download Mozilla beta ni, tapi ade masa crash jugak, last2 guna balik yg lama...

Bila dah guna yg version 3.6 (klau tak salah) ni, ruangan bar dia cam ambil lebih ruang sikit kan, sampai tiga bar, rasa nak hide jer menu bar tu, bukan guna sangat pun(bagi saya la...)  klau tuk notebook memang nampak kecik la ruang dia kan, so sesaje jer la cuba2 add-ons dia, first cuba tukar background, mozilla sekarang kan dah ade banyak pilihan latar, just pilih kat link ni http://www.getpersonas.com/en-US/persona/25991
Then saya letak la beberapa add-ons antaranya,
Jadilah seperti kat bawah ni:

Cuma ade dua bar jer kat bahagian atas tu kan...

 Bila pakai add-ons fox tab ni kita bleh letak page2 yg kita nak, cam bookmarks jugak la, dia ade 6 cara nak view, saya just pilih view kotak2 ni jer

 Ni plak klau guna cool preview tu, mana2 yg ade link kita just letak mouse jer kat link tu, nanti ade keluar butang tuk preview, kita just mouse over/klik jer kat butang tu then dia terus preview link tadi, tak yah nak buka tabs baru dah...

Yg ni plak khas tuk facebook, gambar thumbnails(gambar kecik) kita boleh view besar trus, tak yah nak klik2 just mouse over jer..senang kan...



Ok la tu jer nak kongsi...happy surf tenet dan happy blogging!!!

No comments:

Post a Comment