Ade sesiapa yg nak belajar jampi anak sakit terhantuk or jatuh?


Salam,

Pagi yg mendung kat Jengka 2 nih, buat mood rasa malas jer nak buat kerje2 umah ni, bukan setakat kerje umah jer, "projek" yg dah diplan nak buat hari ni pun kemungkinan besar nak tergendala jer lagi...huhuhuhuu bila la nak merajinkan diri menyiapkan "projek" yg dah lama tertangguh ni...

Erk dalam pada malas2 tuh sempat lagi menggagahkan diri merajinkan tangan menaip entry baru eik...hihihhihi biasa la kan buat entry nih sambil duduk berbaring pun leh jalan, tapi klau nak buat kerje tuh nak bergerak, bangun berjalan tuh yg malas tuh, opppsss bukan tak buat kerje umah langsung eik, kain jer yg belum dijemur, mendung2 ni cam malas nak jemur kain, pasal projek tuh sebenarnya pagi ni plan nak buat muffin tuk anak2 plus nak potong kain nak buat sarung tilam dan bantal tuk baby, tapi tu la tak gerak lagi dari tadi.. ;0(

Hmmmm intro membebel jer lebih..kata nak ajar jampi anak sakit terhantuk/jatuh kan???

ish ish ish tak patut betul la buat korang ternanti2...erk ade ker yg tak sabar nak tahu camna nak jampi anak yg sakit terjatuh/terhantuk nih? Klau ade angkat mouse.....

Okey okey...

Sebenarnya tak de la jampi yg betul2 punya...just nak share "jampi" orang dulu2 jer, "jampi" ni pun untuk terhantuk/ terjatuh/ sakit yg ringan2 jer...jangan terlampau percaya sangat eik ngan jampi kat bawah nih...

Ok dah sedia nak menuntut "jampi"...baca Bismillah dan sila la hafal jampi kat bawah nih dan selepas jampi ni dibaca hembus ke tempat yg sakit tu eik;
" Tuku takel balik rakit...orang nakal dapat penyakit"
atau
" Gedegu gedegoh balik pintu.. orang gagah memang begitu"
Senang jer kan "jampi" ni.... hahahhahahaha kan dah kata bukan jampi yg real punya, ni jampi sekadar nak hiburkan hati anak yg tgh sakit jer... peaaaccee

1 comment:

  1. hi hi hi...
    suka suka jampi tu.
    dara berdua aida tu, if apa-apa, style aida ialah pegang tempat yg tercedera tu and selawat nabi. otomatik mereka stop nangis.
    psyco jer semua tu hi hi hi

    ReplyDelete