Kenapa korang letak nuffnang?


Salam,

Cuaca hari ni cantik, pagi2 lagi sang suria dah menunjukkan diri setelah lama berselindung dibalik awan yg mendung. Sayangnya mood saya ni tak mengikut cuaca yg dah ceria ni, badan rasa tak berapa nak sihat, tu yg lemau jer asyik nak duk kat atas tilam jer, harapnya cuma mood jer yg tak sihat, minta dijauhkan lah demam time camni, banyak 'projek' tergendala lagi nih, tah bila la nak start projek  jahit menjahit, la ni dah masuk pertengahan bulan, tup tup nanti dah masuk bulan Feb klau tak gerakkan jugak tulang empat kerat ni sedar2 nanti dah masuk bulan Mac, larat ker nak ngadap mesin jahit tuh... :0(

Dalam pada tak brape nak ok nih sempat lagi nak buat entry ni, saje nak tahu jugak bagi korang yg ade blog dan letak nuffnang tu kan, atas sebab apa eik korang letak nuff tu? adakah:
  • Sebab nak dapat duit lebih?
  • Sebab saje suka tgk iklan?
  • Sesaje jer suka nak letak?
  • Ikut orang, tgk kat blog orang lain ade letak korang pun teringin jugak nak letak?
  • Lain2 sebab
Ok la, sibuk tanya korang kan, cam saya plak, sebab utama saya letak nuffnang nih sebab nak  tahu siapa (nuffnangers) yg singgah kat blog picisan saya nih,
Then boleh la berkunjung balas kan, Tak kisah la walau sikit jer yg datang tapi kira sebagai menghargai kunjungan korang tuh saya akan berkunjung balas la balik, cam ni boleh up trafik blog korang kan, hmm baik hati tak saya nih...;0) harap jgn la ade yg hide profile plak, klau hide memang tak kan kuar la kat bhgn community nuff tu kan...

Bab nak dapat duit tuh, memang tak mengharap pun, dah tahu jauh panggang dari api la nak dapat duit dah kata blog nih sekadar blog picisan jer kan, klau unik visitors sampai beratus2 sehari tuh maybe la ade jugak terdetik akan dapat duit dari iklan nuffnang tuh kan, dah tak de usaha nak up kan trafik blog nih mana la orang nak singgah kan..selalunya yg sampai kat blog nih pun dari google search jer...terima kasih yer yg dah terdampar kat blog saya nih...
 tgk 64% sampai kat blog nih dari search engines...tq ya!!!

Antara tujuan berblog nih pun nak kongsi sedikit ilmu, bagi saya ilmu yg sedikit jika dikongsi dan ada yg mendapat manfaat dari ilmu yg kita dah perpanjangkan tuh (kira entry yg kita CnP la nih tapi di credit pada sumber utama) rasa puas kan. pahala pun InsyaAllah bleh dapat kan.

Ok la berbalik pada nuffnang tadi, kira tu sebagai penambah kepada list dari google analytics jer, saje cantik skit dimata tgk gambar orang dari tgk list URL kan...hihiihih
Klau google analytic nih lagi details kan kita bleh tahu berapa banyak kali individu or dari mana seseorang tuh datang...

3 comments:

  1. hi, bwalking sampai ke sini :)
    saya pun awal2 saja sbb suka2 nak tgk sapa masuk blog kita, keyword apa org guna etc. tapi lama2 bila dh dapat BE, rasa best pulak. passive income :)

    ReplyDelete
  2. wahh xsangka ada pic sy la kak ekeke

    ReplyDelete
  3. p!nkerton > hihihhi bleh dapat BE sronok la kan, cam saya nih tak nampak pun bleh dapat BE tu

    fatrina > ade la sbb fatrina singgah blog akak ni, thank ya sudi jengah kat sini

    ReplyDelete