Nak tahu kelebihan bertahi lalat?


Salam dan selamat pagi,


Kali ni nak kongsi info berkaitan tahi lalat. Pasti korang ade tahi lalat kan? Ada yg cuma ade satu jer tahi lalat dan tak kurang jugak yg memiliki beribu2 lemon kan chup hihihihi tak de la sampai beribu kan tapi ade yg bertahi lalat banyak, dan kekadang tu sesetengah nya pulak mempunyai tahi lalat "hidup", besar pulak tuh, klau yg tempat tersembunyi tu tak nampak la kan tapi klau tahi lalat besar tu kat tangan ker kat muka ker dari jauh lagi dah boleh nampak kan.

Jangan salah faham, bukan nak mengata atau mengutuk individu yg bertahi lalat besar, manis apa klau kena tempatnya..tul tak? Cuma kekadang kita kena prihatain jugak dengan tahi lalat yg di istilahkan hidup ni, klau tahi lalat tu makin lama makin besar tapi tak sakit dan tak mengganggu hidup kita biarkan jer la kan, tapi klau tahi lalat tu bukan setakat makin besar tapi terasa sakit akan kehadirannya tu, baik la kita dapatkan pemeriksaan kan, takut2 kanser plak nanti.

Ok la stop melalutnya, kembali kepada tajuk entry ni . Percaya tak kalau saya katakan bahawa antara kelebihannya ialah tahi lalat ni boleh menguatkan tulang?

 Percaya tak?

Tak percaya?

Betul la tu menurut kajian tahi lalat ni boleh menguatkan tulang..

Menurut kajian dari King's College London, United Kingdom mendapati bahawa semakin banyak tahi lalat yg anda miliki bermakna semakain kuat tulang anda. Kajian yg diketuai oleh ahli genetik, Dr Tim Spector yg diterbitkan dalam Daily mail, menjelaskan lelaki dan wanita yg mempunyai 100 tahi lalat di tubuhnya mempunyai tulang yg mampu menghindarkan penyakit osteoporosis. Malah individu yg mempunyai banyak tahi lalat juga diyakini memiliki mata dan hati yg lebih sihat berbanding individu lain.Malahan tahi lalat juga dikatakan dapat mengurangi kerutan dan membuat pemiliknya tujuh tahun lebih muda berbanding usia sebenar.

Jadi pada yg memiliki banyak tahi lalat tu tak perlu la nak malu atau segan lepas baca artikel ni, malah boleh tersenyum dan berbangga lagikan...harapnya betul la kajian ni kan sapa tak nak awet muda hanya dengan memiliki tahi lalat... ;0)

Sumber : Majalah Harmoni januari 2011

No comments:

Post a Comment