Sarapan simple jer...


Salam,

Entry tertunda, lama dah buat ni, tapi terlupa nak buat entry, bila time malas nak buat sarapan berat2 antara pilihan menu tuk sarapan masak roti puri jer la, dari zaman sekolah lagi klau makan roti puri ni selalunya makan samaada dengan gula atau susu pekat manis jer..kadang2 makan dengan lebihan kuah gulai..budak2 berdua ni, si Safiyya dan si Rifqi suka makan kosong gitu jer..bagi yg tak kenal roti puri tu macam mana, bleh tgk kat bawah ni...

Bahan2 nak buatnya pun mudah jer...

Tak semua yg digoreng menjadi kembung cam kat atas ni...

Biasa kitaorang tak panggil roti puri pun, sebab sebelum ni memang tak tahu pun namanya roti puri, sebelum ni sebut roti kembung jer sebab bila di goreng dari leper dia jadi kembung penuh angin...

Saya baru jer tahu roti puri ni pun ade yg frozen punya, tapi tak tahu la ade tidak kat Malaysia ni, yg saya terjumpa ni pun product dari pakistan , satu packaging ni ade 12 keping roti puri, packaging dia cam kat bawah ni :

2 comments:

  1. roti kembung dibuat dpd apa? roti puri dibuat dpd tepung atar, sdgkan roti kembung dibuat dari tepunb gandum...

    ReplyDelete
  2. mcm roti arab pun ade ;)

    tringin lak nk cari roti puree ni

    ReplyDelete