Bila gaji dan diskaun bertembung!!!


Apa akan jadi bila gaji keluar dan promosi diskaun tgh berlangsung???
Bila sebut jer diskaun tak kira apa jenis diskaun pun pasti berebut - rebut orangkan. Terutama kalau promosi diskaun kat shopping2 kompleks nak2 kalau time tuh gaji dah keluar, perghhhh!!! rasa tak boleh bernafas duk dalam lautan manusia...tu baru time nak pilih barang, time nak bayar satu hal pulak lagi, sampai lenguh la kaki berdiri time berbaris nak sampai ke kaunter pembayaran tu...

Tu kalau bab shopping, kalau bab diskaun saman pun sama jugak. Berebut jugak la rakyat2 Malaysia ni nak pergi bayar saman bila gaji dah keluar, tgk jer la dalam berita malam ni, panjang jer barisan nak bayar saman.  Siapa tak nak kan, separuh bayaran, RM150 tu bagi golongan sederhana macam kita ni huh banyak benda yg boleh dibeli dan banyak benda lagi yg boleh dibayar

So, apa kata korang check sama ada korang ade saman ker tak, kalau ade tu boleh la memeriahkan lagi "pesta" bayar saman ni. Tawaran diskaun 50% ni pun setakat 28hb ni jer, mana2 yg ade saman tu rebut la peluang 3 hari ni eik...dengarnya sabtu dan ahad pun kaunter bayaran saman ni akan dibuka...

2 comments:

  1. tau2 pula tu.. time gaji je.. semua nak bagi diskaun

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah.. clear.. hehe.. sayang duit.. bagus gak diorang ni bagi diskaun saman dari Diskaun kat Shopping Complex.. indah betul mencuci mata...

    ReplyDelete