Cara "cepat" nak tgk semua senarai follower blog (GFC)


Salam,

Hari ni mood ke laut sikit, nak type entry pun malas, makan pun tak berselera, ni gara2 kehilangan "barang" la ni, puas kena marah2 sayang ngan hubby, cuba recall balik kat mana letak tak ter"recall", dah cari kat umah tak jumpa, cari kat kedai mana yg pernah singgah tak dak jugak, last2 buat report polis jer la...

"Barang" apa? hmmm biar la rahsia, nak sebut pun buat mood hilang jer, ni tgh seru mood ber'blog', baru nak panas enjin balik ni demi kakak tersayang!!! Kak Yong , entry nih special nih nak jawab pertanyaan Kak Yong , saje merajinkan diri buat entry, mana tahu ade yg nak tahu jugak kan...

Rupa senarai tu lebih kurang cam kat bawah nih:

Caranya korang cuma perlu tahu Id Google Friend Connect (GFC), Klau nak tahu id GFC pergi jer kat link ni www.google.com/friendconnect, pilih blog yg korang nak tahu senarai follower (bagi yg banyak blog la), pastu korang tgk kat URL page GFC tu, korang akan nampak perkataan cam kat bawah ni
overview?id=XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX&hl=en, xxxx tu la id korang.

Tak faham?


Tengok kat gambar bawah ni, yg dihighlight tu:

Dah dapat id isi jer form kat bawah ni dan tekan submit query,

Your GFC Site ID:

Max members to select:


Note: "Max members to select" tu letak la 100 ker 400 ker ikut korang la...

Kalau tak nak isi form kat atas tu korang boleh jugak pergi ke link ni "http://labs.xmlgadgets.com/". sama jer...

Tapi satu jer, senarai ni, kekadang tak update sangat follower info atau follower link tu, URL blog ade yg url blog lama, then klau follower tak letak URL blog kat profile memang tak keluar la link blog kat dalam senarai ni...

Sumber : blog.xmlgadgets.com

3 comments:

  1. ooo..
    TK baru tau..
    hehe..
    nk cuba la lps ni..
    trima kasih!

    ReplyDelete
  2. tengs akak sebab bitaw , kalau tak , smpai kiamat Alia taktaw . haha


    Latest Entry : I already know .
                        Alia takpernah terpikir nak ade 1000 followers

    ReplyDelete
  3. singgah cni tengok header yg comel terus follow..
    Selamat Hari Raya aidil fitri

    ReplyDelete