Cara nak check blog mesra SEO atau tidak...


Entry suka suki lagi...hihihiiihi, suka sungguh cuba2 info yg dapat masa surf tenet, kali ni tah macam mana bleh terjumpa entry pasal cara nak check blog mesra SEO atau tak ni, rasanya masa cari info pasal dofollow ngan nofollow tadi kot. Tapi cara ni hanya untuk mereka2 yg guna browser Mozilla Firefox jer la.

Kalau tgk gambar kat atas tu macam bagus jerkan, score 100% tuh, perasan bagus!!! padahalnya kalau buka individual page tak denya dapat 100% score tuh, ade yg 85% ade yg 94% , bawah pada 80% pun ade kot. Yg 100% ni hanya tuk muka hadapan atau omputih cakap homepage jer. Score 100% ni pun time tu jer, tu yg rajin snap tu, kenangan tuk diri sendiri, lain2 waktu 99% jer score dan ade masa kurang...

Bagi mereka2 yg memang kejar SEO ni bleh la cuba check blog guna SEO Doctor (Add-ons Mozilla Firefox) ni, nanti boleh la baiki mana yg kurang...kalau yg nak check suka suki cam saya pun boleh jugak la nak cuba, bukan berbayar pun, setakat download jer pun add-ons nih, tak susah mana tu yg rajin nak cuba (*_-)

3 comments:

  1. download kat mana tu? x abis cakap ni haha

    ReplyDelete
  2. kalau dpt result tak mesra SEO nak buat macam mana ye?

    ReplyDelete
  3. Ilmu baru ya. Sebelumnya saya tak tahu kalau ada tool buat check SEO. Makasih informasinya.

    ReplyDelete