Jana income dengan berblog? (Siri1)


Salam,


Pasti ramai yg idam mendapat side income dengan hanya berblog kan???

Klau dapat ratus2 sebulan pun dah kira bertuah lagi la klau dapat ribu riban, seolah duit dihujung jari jer.

Sekarang ni, makin bertambah mat jenin kat malaysia terutama bila dah diwar2kan kat dalam surat khabar ramai bloggers yg cuma dengan berblog sahaja boleh jana income ribu riban nih, Mana yg masih belum ade blog tang tu jugak buka blog..mana yg memang dah sedia ade blog makin bermotivasi nak berblog kalau tak dapat ribu riban pun, lepas duit shopping pun jadi la...

Hakikat sebenarnya, kalau tanya dekat bloggers otai, yg bertuah dapat jana income ribu riban nih, mereka sendiri cakap yg mereka bertatih dari bawah, naik slow2, klau ade yg naik sekelip mata pun berapa kerat sangat, kalau setakat ikan bilis macam kita nih, kalau ade keinginan untuk merasa income klau tak ribu riban , ratus-ratus pun dari hanya berblog kena la usaha lebih, tanpa usaha seringgit sebulan pun susah nak dapat.

Bagi yg baru mengenali dunia berblog dan tertanya2 bagaimana ingin menjana income, boleh la search kat internet okeh!!! Rasanya banyak tips2 yg korang boleh jumpa nanti...

Ahkak belum layak lagi dik nak kasi tips2 nih semua...tak terjana pun lagi income ngan blog tecik nih...Hihiihiihi, lagipun ahkak blum kaji lagi bagaimana cara nak jana income ribu riban dengan hanya berblog nih..bukan tak de masa tapi malas la plak nak kaji2 nih..bagi ahkak la kan ikut rezeki jer la, lagipun memang berblog nih pun sekadar suka suki jer, kalau dapat duit tuh kira sebagai kayu api gred A la tuk menyemarakkan lagi nyalaan blog nih, klau tak de cukup la ngan ranting2 kayu jer asal hidup blog nih, cukup la...

Tajuk entry ni pun saje buat gempak jer, yg sebenor nya nak list kan jalan2 yg korang boleh pilih klau nak cuba dapatkan side income dari berblog nih, nak tahu samaada jalan tu lurus ker bengkok ker, berliku ker bersimpang siur ker korang tanya pada yg lebih pakar eik, ahkak pun baru nak menapak, belum ade yg tawar basikal usah kan kereta mewah, hikhik kasut pun blum mampu nak beli lagi dik...

Okey la nak tahu antara jalan yg boleh kita pilih? klau tak dapat jana ribu riban pun dapat duit tuk shopping moping pun jadi lakan...mmmm jalannya nanti kita story kat next entry eik...

Daaaaa!!!!!

No comments:

Post a Comment