Jom Check blog kita...


Salam,

Pagi tadi mood surf tenet jer, so petang nih nak kongsi la serba sedikit apa yg terjumpa masa tgh berlayar kat lautan tenet yg luas nih, surf pun pasal tutorial dan tips berkaitan blog jer, sebenarnya cari benda lain tapi terjumpa benda lain...nasib la kan

Okey la, apa kata kita check blog kita, saje tuk suka suki jer..


Yahoo!

Check guna yahoo, letak jer URL blog korang cam contoh : http://anamarza.blogspot.com


1. Yahoo! Indexed Pages

Check ni untuk tahu details dan berapa page blog kita yg di indeks oleh Yahoo!



2. Yahoo! Backlinks

Yg nih plak klau kita nak tahu backlinks ke blog kita.



Google

Dah check kat Yahoo, jom kita check blog kita kat Google plak.

1. Google Indexed Pages

Masukkan URL blog korang selepas perkataan site: (Contoh = site:http://anamarza.blogspot.com).



2. Google Backlinks

Cam kat atas jugak, masukkan URL blog korang selepas perkataan link: .



Microsoft Live Search

Korang boleh jugak check guna MSN or Bing, tapi resultnya tak seperti yg korang dapat guna Yahoo atau Google la..

1. MSN Indexed Pages

Masukkan URL blog korang selepas perkataan site:


2. MSN Backlinks

Masukkan URL blog korang selepas perkataan link: .


Page Rank Checker

Search tool oleh Prchecker. Untuk check Google page rank.



Alexa Rankings

Yg nih klau nak tahu kedudukan blog kita guna Alexa.



Itu sahaja...just for fun !!!

Credit to : tips-for-new-bloggers.blogspot.com

2 comments:

  1. perkongsian yg bagus Ana.. ;)

    makin comel blog ni.. kakyong suka header baru tu.. ;)

    ReplyDelete