Pilihan platform untuk mula berblog...


Salam,

Selepas tersiarnya berita pasal bloggers yg boleh jana income beribu2 sebulan hanya dengan berblog ni, rasanya makin ramai yg teringin nak berblog. Tujuan berblog ni pun bermacam2, ade yg berblog untuk suka2, sebagai hobi, ade yg nak mencari glamor, mencari kenalan, sekadar mengikut trend, ade juga yg berblog sebab mencari side income, berniaga dan ade juga yg berblog hanya untuk join contest dan giveaway jer kan.

Kalau diikutkan memang banyak platform untuk seseorang tu mula berblog, tak kira la platform berbayar atau percuma, semuanya bergantung kepada anda, pendek kata pilihan ditangan anda. Tapi rata2 kat Malaysia ni, ramai yg mula berblog menggunakan blogspot atau wordpress, kalau tak silap la...

Okey la kat bawah ni antara platform2 yg boleh anda pilih untuk mula berblog,

  1. Blogger
  2. Wordpress (Tutorial buka blog dengan wordpress)
  3. TypePad
  4. Joomla!
  5. Multiply
  6. Google Sites
Untuk lebih senarai pilihan boleh layari kat sini . Selamat berblog

2 comments:

  1. btul tue... mmg ramai guna wordpress n blogger...

    lagi senang function yer dr yg lain2...

    ReplyDelete
  2. wah,byk pilihan rupanyer....baru tau

    ReplyDelete