Sesekali usha new gadget : Motorola Xoom


Kalau tak ambil tahu jadi macam katak bawah tempurung pulakkan, sekali ambil tahu terasa sungguh ketinggalan teknologi..betapa cepatnya peredaran masa macam tu jugak cepatnya perkembangan teknologi..setiap hari ada jer gadget2 terbaru yg keluar kat pasaran, sampaikan sekarang ni tak payah dah nak kejar teknologi baru ni, sebab memang dah ketinggalan jauh kebelakang sangat pun..saya ler tu

Bagi saya la kan, mana2 teknologi baru yg rasa betul2 ade kepentingan jer kita kejar yg bersifat kemewahan dan terlampau advance tu sekadar pandang sebelah mata dan setakat ambil tahu sikit2 jer cukup la.

Benda2 teknologi ni sikit2 perlu juga tahu, buatnya anak2 tanya apa ni apa tu (even sekadar tunjuk gambar), tak kan nak jawab tak tahu, kang ade anak ingat mak dia ni, serba tak tahu. Dan tak patut jugak kita menipu, sebut benda lain tapi benda tu sebenarnya benda lain kan. Term2 terbaru berkaitan teknologi ni pun perlu juga diambil tahu sikit2, nanti tak de la tercengang2 sangat bila dengar orang bercerita pasal sesuatu benda tu kan.

Contohnya macam ciri2 Motorola Xoom ni,  ada kuasa super dual -core processor (Super Powerful Dual-Processor), dan Android 3.0 (Honeycomb)..dual processor tu pun tak abih faham lagi usah kan android ni, cam kat netbook acer ni la jugak tah apa la ade download for android tu tah apa fungsinya tak jugak kaji2..nasib baik la ciri lain Motorola Xoom ni yg paling senang nak faham, skrin HD (high Definition) tu lain2 ciri tu tercengang jer la klau baca...

Sapa2 yg guna acer bleh terang tak dalam bahasa yg senang apa fungsi android tu, maleh sungguh nak kajinya...

1 comment: