Tutorial paling sempoi...


Salam,

Pernah tak korang tgk komen dari sesetengah bloggers kat kotak komen yg guna blogspot ade link trus ke entry terkini diaorang? contoh cam kat bawah nih...

Dulu2 terfikir jugak macam mana la diaorang buat tuh, tapi time tuh tak terfikir pun nak google or cuba buat, cuma baru2 nih jer baru terlintas nak mencuba then trus jer try ikut logik akal, Alhamdulillah menjadi..

Bagi yg sekapal ngan saya, orang lain dah kedepan kita masih nak merangkak cuba benda alah ni, bleh la cuba buat nanti eik, cara nya senang jer lepas kita dah siap tulis komen kita kat mana2 kotak komen entry sesape jer lah dan kita rasa nak promote entry terkini kita bleh letak code cam kat bawah nih:
Meh baca: <a href="http://anamarza.blogspot.com/2011/02/selepas-2-tahun-bersiaran.html">Selepas 2 tahun bersiaran...</a>
Perkataan Meh baca tu boleh la ditukar ke apa2 aje ayat yg korang nak, tukar kepada entry terkini ker, link ker apa2 jer la yg korang nak.

Pastu URL plak jgn lupa letak URL/link entry korang, klau tak pun letak URL blog korang pun boleh jugak kalau tak nak specific entry mana2. cam contoh kat atas tu saya letak url entry sebelum ni

Then jgn plak lupa letak tajuk nya eik..cam contoh kat atas tuh tajuknya saya letak Selepas 2 tahun bersiaran...klau korang letak ler apa2 tajuk entry korang...

Dah siap boleh jer terus post komen korang tuh...

Senang jer kan!!!

9 comments:

  1. Oh camtu ek... nak cuba gak.. TQ ye Sis share.. :)

    Jom terjah my new entry:Fasha Sandha dan bisnesnya...

    ReplyDelete
  2. eh...senang je ek kak rupanya. amie nak cuba la jugak..tenkiu kak..tererla akak ni..

    latest entry : Cuti Panjang dan Sesak Highway Ibarat Irama dan Lagu

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. testing jap....


    jom bace kisah kami pulak:

    ReplyDelete
  5. yeay!!!!!!!!!...
    dh jadi...!!!!!!
    thnx dear...^^

    ReplyDelete
  6. wah senang jer..nak try ler
    tq share

    ReplyDelete
  7. Nak cuba juga! jadi tak..
    sebelum ni ada jumpa tutorial macam ni juga tapi tutorial untuk pemilik blog. so, sesiapa yang comment blog dia,automatik terus dah ada link kat bawah comment..tapi tak pernah cuba yang tu..sekarang nak cuba yang ni..

    Saya sudah menulis: Supervisor-pin-+-planner-book-2011...

    ReplyDelete