Bagaimana rasanya sakit hendak bersalin?


Dari petang tadi rasa sakit2 pinggang, ikutkan malam ni rasa tak larat, tapi dek kerana pinggang rasa sakit2 nak tidur pun tak tertido, so alternatifnya berbaring sambil berblog jer la...bila dah kurang sikit sakit ni nanti baru la cuba pejamkan mata.

Bila time rasa sakit2 kat pinggang ni, terfikir pulak camna rasanya sakit nak bersalin eik? Ni kandungan yg ke-3, tapi rasa cam terlupa pulak macam mana rasanya sakit nak bersalin kan Safiyya dan Rifqi dulu, time untuk recall balik ni....

Bagi yg nak tahu apa tanda2 dah sampai waktu nak bersalin boleh ke entry ni " Tanda - tanda Bersalin" . Bila baca balik entry " Tanda - tanda Bersalin" ni boleh refresh balik kenangan masa bersalinkan Safiyya dan Rifqi dulu. Tanda dah sampai masa nak bersalin memang berbeza antara masa bersalin kan Safiyya dan Rifqi, tapi sakitnya tetap sama yg bezanya masa Safiyya hubby ada kat sebelah meneman dan memberi semangat, time Rifqi pulak walau hubby tak de di sisi sebagai peneman, tapi semangat tak nak kena bedah tu yg memberi kekuatan untuk push Rifqi keluar melihat dunia, at last dapat jugak bersalin secara normal.

Kali ni? hmmm.... wait and see jer la hint apa pulak sebagai petanda baby dah bersedia untuk lahir ke dunia, Berdoa sangat semoga baby lahir selepas settle kenduri pertunangan my sis, tak sanggup nak jadi tumpuan time majlis kalau baby lahir sebelum hari sabtu ni...

2 comments:

  1. memang tak sama petanda setiap anak..

    kakyong ni memang semua hujung wk 36 dah melihat dunia.. time tu baby memang dah mengeras & tak aktif... ;)

    Alhamdulillah, masa yg ke3, senang & cepat proses bersalin nya.. x sampai 4 jam... tp letihnya Allah jer yg tahu.. lepas 6 jam pun masih tak leh nak bangun sendiri. masih perlu dibantu... masa tu umur pun dah 36 tahun..

    ReplyDelete
  2. suatu hari nanti info2 mcm ni mmg sngt2 berguna utk TK..

    ReplyDelete