Ingat lagi romuors penutupan Facebook?


Bulan februari hari tu rata2 heboh mengatakan pasal penutupan Facebook pada 15hb Mac 2011 ni nantikan. Tuk refresh boleh ke entry "Ala sekadar rumors jer tu". Hari ni dah 7hb Mac tinggal 8 hari jer lagi tuk sampai ke tarikh keramat seperti yg digembar-gembur kan tu...

Sekarang ni isu penutupan tu pun dah senyap kan, so memang terbukti hanya khabar angin semata. Siapa la duk rajin memulakan isu penutupan ni. Kalau pun betul Facebook ni nak ditutup berlambak social networking yg ala2 FB ni tumbuh bak cendawan.

Contoh terdekat, satu laman social mirip facebook yg dikatakan dibina oleh seorang budak bernama Muhamad Yahya Harlan yg baru berusia 13 tahun. Laman social ni diberi nama SalingSapa.com, sekarang ni pun dah ramai yg join laman social ni, dengar ceritanya la. Nak kata 100% budak ni buat pun tak sure jugak, sebab ada kontroversi kata dia just guna satu kemudahan (CMS Jcow)  untuk bina laman social  cam facebook ni.

Apa2 pun setiap yg patah akan tumbuhkan, tutup Facebook, berlambak2 lagi pilihan social networking yg boleh dijadikan pilihan. Tapi satu2 social networking yg tumbuh atau yg dah sedia ada tu mungkin ada persamaan tapi tetap tak serupa...Tul ker???

1 comment:

  1. biasa la kak..
    zaman makin canggih..
    budak2 makin bijak..
    setakat nak buat laman cam tu kacang je kot bg depa ni..
    bukan cam TK, nk edit blog pun x reti..
    hehe..

    ReplyDelete