Letak animated twitter bird terbang dalam blog.


Widget ni untuk mereka-meraka yg ada akaun twitter. Dah cuba letak widget ni kat blog dan memang nampak cute jer burung tu terbang ke atas dan kebawah mengikut kemana kita scroll blog kita. Kiranya kalau kita scroll blog kita ke bawah, burung ni akan terbang ke bawah dan bila kita scroll ke atas semula burung ni akan terbang naik ke atas jugak, bila kita berhenti scroll tak kira kat mana pun dia akan berhenti terbang dan hinggap/landing ikut suka hati. Cuma mungkin ada sesetengah orang akan merasa terganggu sikit dengan burung ni. Bila klik kat burung tu, secara automatiknya new window akan terbuka iaitu page twitter pemilik blog.

Ikut pada tutorial asal widget ni (

ke bahagian Design  > Page Elements  > Add A Gadget , dan pilih Edit HTML. Copy code kat bawah ni dan paste kan sahaja di bahagian Edit HTML tu.



Tukar:
  • var twitterAccount = "idtwitter"; dengan id twitter korang
  • var tweetThisText = "Ikuti titleblogkorang @ http://blogkorang.blogspot.com"; dengan ayat korang sendiri
Kemudian save sahaja.

9 comments:

  1. wah bagus nih boleh di coba ^6

    ReplyDelete
  2. ID tuh , profile kiter ker URL kiter ???

    ReplyDelete
  3. kenape tak jadi ek , tktau ape yg salah :'(

    ReplyDelete
  4. time kaseh kak... dh mnjadi .. yeah!!

    ReplyDelete
  5. bestlah info ni...banyak lagi nk kena blaja pasal blog ni..hehe

    ReplyDelete
  6. terima kasih..dah jadi...http://nooraziesyamiranooryakin.blogspot.com

    ReplyDelete