Letak warna pelbagai (pelangi) pada link bila di hover


Dalam bahasa omputihnya Add Rainbow Color Effect For Link In Hover, kiranya bila kita tuju cursor pada satu-satu link tu, warna link tersebut akan bertukar kepada pelbagai warna. Bagi yg nak blog dia nampak fancy dengan link yg bila di hover akan menunjukkan warna yg pelbagai boleh la cuba. Tuk blog ni rasanya tak perlu la kot, buat tutorial ni pun saje tuk suka-suka, sebab simple bangat cara nak buatnya just pergi ke bahagian Design  > Page Elements  > Add A Gadget , dan pilih Edit HTML. Copy code kat bawah ni dan paste kan sahaja di bahagian Edit HTML tu, then save.



Senang jer kan!!!

Note : Saya tak cuba pun lagi kat blog nih, so kesahihan sama ada menjadi atau tak tu, kena la korang cuba sendiri eik. Tuk tutorial asal boleh ke sini.

No comments:

Post a Comment