Letak bilangan komen dalam versi bubble pada tajuk post/entry.


Rasanya dah boleh faham kan apa yg dimaksudkan dengan tajuk entry kat atas tu sekadar tgk gambar saje pun dah cukupkan tak perlu terang dah. Untuk demo boleh tengok kat sini. Cara nak letak di blog pulak boleh ikut langkah demi langkah kat bawah ni.

  1. Pergi ke bahagian Design -> Edit HTML
  2. Sebagai langkah keselamatan, sila Download Full Template
  3. Klik pada Expand Widget Templates
  4. Cari code <h3 class='post-title entry-title'> Kemudian copy dan paste code dibawah selepas code <h3 class='post-title entry-title'> tadi.

  5. Cari perkataan </head>, Kemudian copy dan paste code dibawah sebelum perkataan </head> tadi.

  6. Save Templates
Note : Korang boleh tukar image bubble dalam code pada langkah no.5 ( background: url(http://i49.tinypic.com/2vugahu.jpg) no-repeat; ) dengan image korang sendiri atau image dibawah :








    Sumber : bloggerstop.net

    1 comment: