Teringin nak cuba Blogger Dynamic View?


Entry pasal blogger lagi. Korang rajin tak jenguk Blogger Buzz? Kalau rajin mesti tahu pasal " five new dynamic templates in Blogger" yg menggunakan technology web terkini seperti Ajax, HTML5 dan CSS3 ni kan? Malas nak story panjang-panjang, kalau nak baca full article boleh ke Blogger Buzz official blog eik. Bagi yg tak tahu kat bawah ni serba sedikit pasal Blogger new dynamic ni.

Blogger Dynamic view ni hanya boleh digunakan jika Pemilik blog mengaktifkannya. Untuk demo boleh klik kat sini. Kat bawah ni senarai kelima-lima Blogger Dynamic View tersebut :




  • Flipcard: available at [blogURL]/view/flipcard 
    1. Mouse over pada cards untuk melihat tajuk post dan bilangan komen. Bila kita scroll ke bawah, secra automatik post yg seterusnya akan di loading.
    2. Klik pada kad untuk melihat/membaca keseluruhan post. Boleh tukar dari post ke post seterusnya dengan menggunakan J (post terdahulu) dan K (post terkini) atau boleh juga menggunakan arrow key. Tekan escape atau klik Back to all posts untuk kembali ke Flipcard view.
    3. In the upper left, click to sort by Date, Author and Category.










  • Mosaic: available at [blogURL]/view/mosaic
    1. Clicking on an individual tile will expand that post to the full width of the view, and clicking again will collapse the post back into its original position.
    2. The exact position of the tiles is randomly determined each time the blog loads, but they will appear chronologically from top left to bottom right.
    3. Once a tile is expanded, you can page down by using the "up" and "down" arrow keys as well as J and K.
    4. This view is optimized for the tablet viewing, and supports screen rotation.










  • Sidebar: available at [blogURL]/view/sidebar
    1. Optimized for quick reading and browsing.
    2. Left sidebar is list of chronological posts, with comment counts and thumbnails for individual posts.
    3. J and K arrow keys will navigate through the posts, and comments can be displayed on the same page by clicking the Show link.









  • Snapshot: available at [blogURL]/view/snapshot
    1. This view will display only the posts which have images.
    2. Clicking through any photo will display the full post page, with naviagtion links at the bottom for Newer and Older posts
    3. Mousing over any photo will display a post snippet










  • Timeslide: available at [blogURL]/view/timeslide
    1. This view breaks the blog content down into three different areas:
      - Left column: Enlarged picture with a post snippet, title, and snipppet displayed in chronological order
      - Middle column: Displays just the post title and snippet
      - Right column: Displays just the individual post titles
    2. When searching for posts in this view, the results will be highlighted.







  • Erk Kemalasan untuk terjemah...semua faham omputihkan? (*_-)

    No comments:

    Post a Comment