Warning : Something's Not Right Here!!!


Pernah tak korang cuba buka satu-satu blog tu tetiba dapat warning cam kat bawah ni?


Hari ni saya jumpa 2 blog yang bila cuba singgah jer tetiba dapat warning pasal blog yang ada virus malware ni.
So apa lagi tak jejak terus la blog tu, risau jugak tetiba kang kena lappy ni dijangkiti virus kan.

Setakat ni blog tecit saya ni selamat untuk dilayari sebab dah check kat google webmaster tools bahagian Diagnostic : Malware tadi, tak de apa-apa virus. Selalu gak check sebab risau, ya la rajin sangat letak widget2 dari pelbagai sumber takut terimport sekali virus pemusnah tu kan.

Bagi yang nak tahu pasal malware dan cara nak mengatasinya boleh check kat sini. Kalau nak buat report pasal site atau blog yang kita suspect ada virus malware ke apa virus pun boleh buat kat sini.

So sebagai peringatan, sekiranya kita nak guna 3rd party punya templates ke widget ke background untuk blog ker, better berhati-hati la kan, cegah sebelum parah...

4 comments:

  1. bahaya tak virus tuh yer..setakat neh blog sy takder lah lagik keluar warning macam tuh eh minta dijauhkan lah..:)kalau tak mesti gelabah jugak sy...

    ReplyDelete
  2. Saya nyer blog aritu pon ada malware, skang dah ok ☺☺

    ReplyDelete
  3. belum penah jmpa lg..harap2 dijauhkan la

    ReplyDelete