Berkain batik : Seksi atau selekeh?


Sumber : konservasiborobudur.org

Pada korang kan kalau pakai kain batik tu nampak selekeh ke?

Ya la sebagai wanita melayu terutama pulak yang dah berkahwin mesti pernah pakai kain batik kan? paling tidak pun time dalam pantang. Kalau sesaje nak pakai kat rumah tu mungkin tak ramai dah yang pilih berkain batik ni. So just nak tanya pendapat korang jer la, selekeh ke kalau berkain batik dan berbaju t-shirt sahaja dirumah?

Ya, selekeh
Okey je
Seksi

My Image
Sweet jer kalau kain batik diganding ngan baju kebaya style nyonya ni kan?
Sumber foto : singaporetravelholic.com
My ImageAda berani?
Sumber foto : thestar.com
My ImageSeksi?

6 comments:

  1. bergantung pada individu yang menilai. kalo dia style punya org, selekeh le bg dia. tmbah2 kalo dio duit tak abis makan, apa kelas kain batik kat umah

    ReplyDelete
  2. Erm.. ikut pada pendapat masing2 lah.. Tapi terus terang saya katakan, saya memang tak berkain batik.. xtaulah kenapa..lebih selesa pakai seluar..

    ReplyDelete
  3. kalau pakai kemas2 dgn baju kurung kedah nampak elok je. sy kdg2 masih pakai sbb sejuk sikit dr pakai seluar. hehe. setakat ni suami tak cakap selekeh pun.

    ReplyDelete
  4. ntah..rasa cam ok je..amie pun ada koleksi kain batik sebab org kasi je..pakai kemas2 rasanya nampak ayu..hehe

    ReplyDelete
  5. ada yg nampak seksi dan ada gak yg nampak selekeh..pakai kain batik kene la kemas...ada tu yang ikat kain batik tu cam pe ntah..buruk je ropenye..huhu..

    ReplyDelete
  6. kalo pandai pakai dikenakan plak dgn tshirt yg ada shape mmg seksi dan cantik la kt suami.. tp sy masa pantang je pakai kain batik.. skang anak dh 2 thn tengah lasak jd lebih selesa pakai legging kat umah..

    ReplyDelete