Kahwin dua ko mampu, tapi parking liat sangat nak bayar, pe citer?


Geram ngan orang yang gatal nak kahwin dua tapi tanggung jawab lain cam liat je nak buat. Saya bukan menentang konsep poligami yang dah memang halal di sisi agama, cumanya ukur baju dibadan sendiri la. Poligami ni bukan setakat kemampuan dari segi kewangan atau alasan nak elak maksiat yang melayakkan ko boleh kahwin dua tapi kemampuan untuk memikul tanggungjawab dan berlaku adil bukan setakat kat bini - bini ko atau anak pinak ko saje tapi kat orang sekeliling ko jugak okey.

Bukan mahal sangat pun bayaran parking tu. Kalau dah ko sanggup cari nombor telefon dan pesan di angin lalu, kata nak booking parking dan janji nak bayar akhir bulan bila dah dapat gaji, takkan la time ko ada masalah nak tunai kan janji, ko tak reti pulak nak inform. Bukan kitaorang ni kejam sangat, kalau rasa tak mampu bayar penuh, bayar ansuran pun jadi la, kalau dah rasa langsung tak dapat nak bayar at least inform la, calling ke sms ke ni tak membisu seribu bahasa je.

Ha kan tak pasal-pasal, orang bawak mulut cakap ko hanya pandai berbini dua tapi tanggung jawab ko yang lain macam hampeh. Ce jawab !

p/s: Kalau korang kan apa tindakan korang ngan orang camni? 
My hubby just ambil tindakan secara berlapik jer, malas nak cakap banyak ngan orang camni, my hubby cuma letak iklan kat parking tu tulis parking still available untuk dibeli. Harap dia faham la kan, kalau tak bayar pun at least calling minta tangguh nak bayar.....

1 comment:

  1. eh apasai nih? ade yang mokcik dklp ni ketinggalan ketapi ke?

    ReplyDelete