Musim adaptasi novel ke drama dan filem


Sekarang ni dah jadi trend pulakkan drama dan filem yang di adaptasi dari novel. Dulu-dulu pun dah ada jugak novel yang dijadikan cerita cuma time tu tak berapa meriah sebab belum famous lagi blog dan facebook ni, jadi orang tak berapa nak tahu, hanya promosi dekat surat khabar je. Sekarang ni, usah cerita la, dah berderet-deret pulak drama dan filem yang diadaptasi dari novel. Huh mesti makin masyuk penulis-penulis novel sekarang kan.

Antaranya :

My ImageDrama Trilogi cinta
Sinopsis cari sendiri Ya! (^_-)
My ImageNovel TakSeindah Mimpi
My ImageNovel Tak Semanis Impian
My ImageNovel Tiada Lagi Mimpi



My Image
Drama Stanza Cinta

My ImageNovel Stanza Cinta
Sinopsis kat sini! (^_-)
My Image
Drama Nora Elena
Sinopsis cari sendiri ya (^_-)
My ImageNovel Kasih yang suci
My Image
Drama Dewa Cinta
Sinopsis cari sendiri ya (^_-)
My Image
Novel Dewa Cintaku
My Image
Filem Karipap karipap cinta
My Image
Novel Karipap karipap cinta
My Image
Filem Ombak Rindu
My Image
Novel Ombak Rindu

Kalau korang novel mana yang korang nak jadikan drama atau filem ?

9 comments:

  1. seronok jg adaptasi novel ke drama/filem.. tgu manisnya cinta jd drama pulak ;)

    ReplyDelete
  2. saja nak tgk novel salina karya a samad said diangkat jadi filem...dgr nak buat teater tapi entah bila kan...

    ReplyDelete
  3. dah lama tak baca novel.....

    ReplyDelete
  4. elok gak untuk orng2 yg malas baca cam amie ni...hihi

    ReplyDelete
  5. Koi suke gaye penulisan Ahadiat Akashah.

    ReplyDelete
  6. Ada Lagi :

    Kau Sayangku ~ Dari mata asrissa

    Kau Laksana Bulan ~ Kau Laksana Bulan

    ReplyDelete