Siapa pandai gambar ala-ala cute camni?


Huhuhu sememang nya saya tak cute dan tak reti nak bergambar ala-ala cute. Korang pernah tak, kalau time bergambar buat muka dan gaya ala-ala cute cam gambar kat atas ni.

Sekarang ni ramai dah yang bergambar camtu terutama remaja kan?

Dulu-dulu rasanya kalau bergambar mesti nak control ayu. Zaman mak ayah kita dulu lagi la kalau tengok gambar gaya sopan jer. Zaman dah berubah kan, cara nak posing depan kamera pun dah lebih berani. Even dulu zaman mak ayah kita sekadar pakai selendang jer atas kepala tapi bergambar sopan, tapi zaman sekarang even dah ramai yang pakai tudung tutup betul rambut tapi bergambar posing ala-ala cute.

Kriteria bergambar ala-ala cute lebih kurang cam gambar atas ni, mulut dimuncungkan dan tangan menongkat dagu. Ada juga stail kat bawah ni, bergambar sambil mengembungkan pipi dan tangan buat gaya peace.

Sekali tengok memang nampak cute kan? Pendapat korang?

4 comments:

  1. tergedik. nyampah. control ayu. cukup 3? ke nak tambah lagi?

    ReplyDelete
  2. ish ish..tak brani la ambik gambar gitu..stuju ngn JO..nk tgk muka sndr dlm gmbr pun scary..tmbh2 lagi time jerawat batu penuhhh..huhu

    ReplyDelete
  3. tgk gambar anak2 buah munna semuanya suka posing ala2 comel mcm tu....

    ReplyDelete
  4. Dunia dah berubah.. perasaan malu pun dah hilang :)

    ReplyDelete