Cerita di satu petang yang panas...


Cerita fresh lagi ni. Kejadian yang berlaku baru sat tadi. Tapi bukan berlaku kat kitaorang, kami cuma pendengar sahaja. Tak sure la apa masalah hingga terjadinya kejadian yang tak disangka-sangka tu. Mungkin faktor terlupa dan terleka agaknya.

Ceritanya camni dalam kul 4. 40 lebih tadi tetiba dengar bunyi orang iqamah dari corong pembesar suara masjid. Time tu tetiba rasa pelik, dalam hati cakap " ai tak kan la sibuk duk mengulit Ainul sampai tak dengar bunyi azan ni". Serentak ngan tu hubby membebel, "siapa la tak reti azan ni, ada ke azan macam tu sekali"

Time tu confused sekejap, azan ke iqamah ni?Sesambil buat muka pelik tengok hubby...

Tak lama lepas tu, dengar bunyi azan..

 Sah! dan Sohih sekali!

Rasanya kesilapan teknikal berlaku disitu.

Tapi persoalannya camna boleh tersilap sampai camtu sekali?

3 comments:

  1. anda sudah kena tegur

    http://www.anamarzablog.com/2011/04/saya-mahu-ditegur-eyriqazz.html

    ReplyDelete
  2. wuihhh, urup dah jadi kecik ler.. dah kena tegur juga ni eh

    ReplyDelete