Dah sarapan ?


Pagi-pagi ni nak story pasal sarapan pulak. Korang dah sarapan? Makan apa?

Sarapan ni penting, tapi tak perlu sarapan dengan makanan berat cukup sekadar alas perut dengan minum segelas air dan makan sepotong roti . Kat bawah ni sedikit info berkaitan Sarapan yang perlu kita tahu

Kajian menunjukkan orang yang bersarapan secara tetap akan menikmati kehidupan berkualiti, tersusun, bersikap positif, lebih langsing dan memiliki daya tumpuan yang lebih baik

So, klau korang nak langsing, amalkan makan sarapan pagi ya (*_-)


Okey la, ni Sarapan kitaorang semalam, mood rajin datang makanya terhasil la kuih keria. Kalau time hubby yang terlebih rajin cam pagi ni, makanya makan nasi lemak bungkus daun pisang beli kat gerai je la jawabnya.

Tuk buat resepi kuih keria ni korang dah tahu kan camna nak buat? Bahan-bahan pun simple je , Keledek rebus yg dah di lenyet, tepung gandum, garam sikit, gula dan kalau suka boleh letak kelapa parut sikit. Campur je semua, buat bentuk dan goreng. Pastu boleh sira ngan gula. Simple je kan

Daaaa!!!



5 comments:

  1. dah lama tak makan kuih keria :) tengok gambar ni terliur rasanya...

    ReplyDelete
  2. kak, amie tak pernah buat kuih ni tp teringin nak buat sendiri.dlm adunan ubi ngan tepung tu letak gula jugak ek..

    ReplyDelete
  3. aku memang gagal la bab sira gula tu. tak cantik bersarang gitu..
    :(

    ReplyDelete
  4. dapnye...xsempat sarapan pun pg tadi..

    ReplyDelete