Oh kome, degoyan udah luroh


Sambil baca entry ni pekata korang layan lagu Mr. Os pasal durian ni sekali eik!


Sekarang ni ramai yg buat entry makan-makan durian. Musim durian ke sekarang?

Kami last sunday dapat la merasa makan durian, tapi beli sendiri, tiada dusun dan tak de jugak yang bermurah hati nak bagi free hehehe.



Safiyya dan Rifqi kalau durian kampung diaorang berdua makan, mungkin sebab isi dia nipis-nipis dan kecik-kecik kot. Tapi kalau makan mesti nak kena letak dalam piring, tak main makan ambil terus dari pangsa durian tu. Ahad lepas hampir 10 ulas Safiyya makan sorang, tetiba je anak dara tu boleh melantak banyak camtu. Time beli tu konon tak nak....

Kalau korang suka makan durian jenis apa?

Masa time beli durian tu, ada beberapa biji durian yang tangkainya dibalut dengan daun. Kata tokey durian tu, durian yang disalut tangkainya dengan daun tu, durian mahal. Nama durian tu, Durian Musang King. Korang pernah dengar tak jenis durian ni? Bagi yang pernah makan, betul-betul sedap ke isi durian ni?


Ni la rupa durian musang king hasil godek kat  google (pic credit to knizam.com)  cam menarik, tertarik dan memang debooommmm la kan... erk ke saya jer yang rasa camtu (^_-)

Tapi kan, kitaorang tak sampai seru lagi nak beli Durian Musang King ni. Sebabnya rasa cam tak sanggup je nak keluar kan duit RM30.00 untuk sebiji durian. Harga sekilo RM25.00 , kalau korang, korang beli tak?
Pic credit to Kosmo!

7 comments:

  1. fuh bkn main mantap lagi durian musang king tu ye.. seulas je dah kenyang tu.. kt umah mertua sy ada sebatang je durian yg berbuah.. hari tu gugurla sebiji dua.. suami dgn ank jamahla durian tu tapi saya erkk rasa nak muntah plak bau durian tu...agaknya badan tak sihat.. kalo tak join gak walaupun makan sikit je

    ReplyDelete
  2. kemain mahal deghiyan nih.. beli kat tesco dlm polisterin je lah T-T

    ReplyDelete
  3. teringinnn nk mkn durian musang king tu,..amie rasa sekali jela kut makan kalo mahal sgt..teringin nk mkn durian tp batuk x ilang lagi, takut makin teruk plak

    ReplyDelete
  4. mak ai..sedapnya...mcm nak kena cari gak ni..

    ReplyDelete
  5. kegemaran sy ni...dapat 5 biji pn ok dah.he3..byk x?

    ReplyDelete
  6. fuyyoo...kuningnyer isi durian musang king tu. buat tempoyak best ni tp RM30 sebijik tu....

    ReplyDelete
  7. x pernah makan lagi musangking ni... teringin jugak..

    ReplyDelete